• Tweet This!
  • Digg it!
  • Add to Delicious!
  • Share on Facebook!
  • Share on Reddit!
  • Stumble it
  • Add to Technorati Favorites
  • Subscribe by RSS

Wat heb je aan een all-in-one printer?

 

all-in-oneDe all-in-one-printer is een printer die de laatste jaren bezig aan een ware opmars in de wereld der printers en ongeveer 75 procent van alle printers die vandaag de dag verkocht worden aan consumenten zijn all-in-one-printers. Maar wat is een all-in-one-printer eigenlijk precies, wat zijn de voordelen en hoe ziet de toekomst van deze printer eruit?

Wat is een all-in-one-printer precies?

Er zijn verschillende apparaten in de behuizing van de all-in-one-printer verwerkt en daardoor kan een dergelijke printer niet alleen printen, maar ook faxen, kopiëren en scannen. De prijs van een all-in-one-printer verschilt in de meeste gevallen weinig van de prijs van een normale printer en daarom kiezen veel mensen voor het extra gemak dat de all-in-one-printer biedt.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van de all-in-one-printer zullen voor de meeste mensen die de bovenstaande informatie hebben gelezen vrij voor de hand liggen. Er kan niet alleen worden geprint, maar er kan ook worden gekopieerd, gescand en gefaxt. Hoewel deze extra opties door veel mensen maar incidenteel zullen worden gebruikt, is het toch handig om in die gevallen te beschikken over een all-in-one-printer.

De toekomst van de all-in-one-printer

Het is moeilijk om op dit moment een voorspelling te maken over de toekomst van de all-in-one-printer. Wij denken echter dat de printer zijn marktaandeel zal behouden, maar wel te maken zal krijgen met teruglopende verkoopcijfers. Dit komt voornamelijk door het feit dat afdrukken maken op papier in de toekomst steeds minder vaak nodig zal zijn. We hebben steeds meer manieren om gegevens digitaal te benaderen en ook bedrijven en overheidsdiensten maken steeds meer gebruik van digitale gegevens.

Doordat veel workflows geautomatiseerd worden en virtueel afgehandeld worden is er ook steeds minder behoefte aan het scannen van document. Daarnaast wordt het mailen van een foto van een document ook steeds vaker als voldoende beschouwd. Wie denkt dat de fax dan nog altijd zijn rol kan vervullen heeft het waarschijnlijk ook mis. Er zijn tegenwoordig al verschillende aanbieders van e-fax diensten; door gebruik te maken van een e-fax dienst kunnen faxen worden verstuurd maar ook ontvangen met behulp van email, waardoor de toekomst van het  faxapparaat in het elektronicalandschap aanzienlijk wordt verkleind.

Tags: ,

 
 
 

Reacties zijn gesloten..